Priester droogt schipbreukelingen Concordia met misgewaden

Priester droogt schipbreukelingen Concordia met misgewaden

Priester Don Lorenzo bood honderden schipbreukelingen van de Costa Concordia onderdak. Verder: bidden voor een terrorist, verzetsstrijder Van Hulst ontvangt Bijbel van Netanyahu en Henk van Rhee reageert op de commotie rond de 'homotherapie'.

Don Lorenzo stelde zijn kerk open voor de verkleumde overlevenden van de Costa Concordia. De 62-jarige priester warmde hen op met dekens en kleding, zelfs misgewaden. Hij ziet de ramp niet als afwezigheid van God. God was het juist die mensen aanstuurde om de menselijke fout te herstellen.

Homotherapie, studio met henk van Rhee

Afgelopen week ontstond er commotie over een zogenaamde 'homotherapie'. Minister Schippers van volksgezondheid noemde de therapie 'bizar' en wil dat die niet meer wordt vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. 'Homoseksualiteit is geen ziekte', zei Schippers.

Henk van Rhee, directeur van de organisatie Tot Heil des Volks, reageert. De therapie wordt aangeboden door Different, onderdeel van zijn organisatie.

 

Verder is Hans Meijerink te gast. Hij heeft naar eigen zeggen wel degelijk baat gehad bij de therapie. Volgens Meijerink reageren de partijen op basis van 'karikaturen' over christendom en homofilie. 'Er heerst een eenzijdig beeld over de behandeling. De therapie is niet gericht op het genezen van homo's, maar er wordt geleerd om te gaan met homoseksuele gevoelens', zei hij in Dit is de Dag.

Bijbelstudie stoppen met roken

Er is een nieuwe manier van stoppen met roken. Eeni initatief van een kerk in Veendam heeft een projectgroep opgezet waarin men door middel van Bijbelstudie probeert te stoppen met roken.

Verzetsstrijder Van Hulst gehuldigd

Premier Netanyahu huldigde oud-verzetsstrijder Johan van Hulst. Van Hulst heeft in de Tweede Wereldoorlog honderden joodse kinderen van de dood gered uit de Nederlandsche schouwburg. De premier van Israel bood als dank Van Hulst een Hebreeuwse Bijbel aan.

Geen aftrekbaarheid van giften meer?

Giften zijn misschien binnekort niet meer belastingsftrekbaar, als het aan de meerderheid van de Nederlanders ligt is deze aftrekbaarheid binnenkort historie.

Nederlander voor Sharia rechtbank

In Kashmir India wordt pater Jaap Borst voor de Sharia rechtbank gedaagd. Hij word ervan verdacht kinderen het christendom te hebben opgelegd. Hij werkt daar op een school waar voornamelijk moslim kinderen zitten.

PKN en Israel

Leden van de PKN hebben een manifest aangeboden met 2000 handtekeningen aan voorman ds. Plaisier. Ze maken zich zorgen over het beleid dat de PKN heeft tegenover Israel.

Deel deze uitzending: