Duitse dominee waarschuwde voor Dönermoorden

Duitse dominee waarschuwde voor Dönermoorden

Duitsland is geschokt nu blijkt dat de neonazi's verantwoordelijk zijn voor een reeks racistische moorden, de zogenaamde Dönermoorden. Lothar König is dominee in het Duitse plaatsje Jena. Al jaren waarschuwde hij Duitsland voor het gevaar van extreemrechts. Maar de dominee werd niet serieus genomen en nu blijkt dat hij gelijk heeft gehad.

Oudezijds 100

Midden op de wallen bevindt zich Oudezijds 100. Een gemeenschapshuis met christenen uit alle hoeken van de samenleving. Zij vangen gezinnen op met uiteenlopende problemen. Mirjam ging langs proefde de sfeer in het gemeenschapshuis.

Andries in gesprek met Ruben van Zwieten

15 december komt zijn boek uit 'De Bijbel op de Zuidas'. Glimmende gebouwen, mannen in strakke pakken vrouwen op pumps. Hier wordt het geld verdient in Nederland. Op de Zuidas in Amsterdam. Hoe bereik je die 'high achievers' met het evangelie ?

Het christelijke nieuws van de week

Minder agressief vloeken met scheldwoorden 'uit de oude doos', www.hetnieuwevloeken.nl. Wat vind de bond tegen het vloeken hiervan? Een campagne van vluchtelingenwerk over de verwarring in de samenleving over vluchtelingen en gelukzoekers. En de Nederlandse Pro-Life organisatie 'Schreeuw om leven' organiseert een Mars voor het leven tegen abortus.

 

Deel deze uitzending: