Arme gezinnen dupe van bezuinigingen?

Arme gezinnen dupe van bezuinigingen?

In Nederland kan soms het beeld ontstaan dat het christendom op z'n retour is. Dat dit geloof z'n invloed en kracht voor de gewone man verliest. Het tegendeel is waar. Door de wereld zit bovenop het nieuws dat plaatsvindt in en vanuit de christelijke wereld. Andries Knevel ontvangt gasten. Hij praat met christenen over hun geloof en de unieke verhalen die daarbij horen. Actuele gebeurtenissen uit christelijk Nederland passeren de revue. Mirjam Bouwman trekt voor het programma het land in om christenen in alle provincies te ontmoeten. En in werelddelen waar de kerk stormachtige ontwikkelingen doormaakt, is Door de wereld aanwezig met een EO-reporter ter plaatse.

Arme gezinnen dupe van bezuinigingen?

Aanstaande dinsdag in de troonrede, gaat, naar verwachting, koningin Beatrix al diverse bezuinigingsmaatregelen aankondigen. Prinsjesdag is belangrijk in onze democratie. Christelijke polotici onderstrepen dit met de zogenoemde kroonbede. Clara Sies praat met Andries Knevel over armoede en de voedselbanken. Ook neemt Door De Wereld een kijkje bij het gezin van John en Ellen Karremans.

Zakenman start kerk

Johan Kok is een zakenman die een kerk opricht. Dat gebeurt niet iedere dag. was alleen maar bezig met geld verdienen, maar toen keerde God zijn leven om. Johan kreeg oog voor mensen, met name mensen in nood. Mirjam Bouwman zocht hem op.

Mercy Ships Togo

Veel mensen in de armste landen van de wereld hebben niet de mogelijkheid tot fatsoenlijk medische hulp. Daarom staan er lange rijen mensen met de meest verschrikkelijke aandoeningen te wachten als het ziekenhuisschip the 'African Mercy' aankomt. Timo Gerritsen bezocht het schip in Togo en ontmoette twee Nederlandse vrijwilligers.

Deel deze uitzending: