Keniase straatjongen Joshua gaat studeren in Nijmegen

Keniase straatjongen Joshua gaat studeren in Nijmegen

De Keniaan Joshua Miago, afkomstig uit de sloppenwijk Dandora, heeft een studiebeurs gekregen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Joshua begint volgende week aan zijn studie moleculaire biologie. Via de kindsponsororganisatie Compassion kreeg Joshua de kans om naar school te gaan en te studeren. Hier blonk hij zo in uit dat de Radboud Universiteit besloot hem een studiebeurs aan te bieden. In september begint hij. Verder: Bijbels themapark in de Ark, Arie Slob over 'gewetensvrijheid'.

De ark van Aad Peters

Aad Peters heeft de 1e ark van Johan Huibers overgekocht en deze omgebouwd tot bijbels themapark. Bijbelse figuren en daarmee de Bijbelverhalen worden op een aansprekende en vaak humoristische manier getoond. Tegelijkertijd komt bij de verhalen ook de diepere betekenis naar voren. De serie eindigt bij een kruis met een spiegel: daar zie je wie je werkelijk bent en hoe God jou ziet.

Arie Slob over 'gewetensvrijheid'

Arie Slob gaat in gesprek met Andries Knevel over de vrijheid om je eigen geweten te volgen. Die vrijheid lijkt in bijvoorbeeld de discussie over weigerambtenaren ingeperkt te worden. Ook komt Slob vertellen over zijn nieuwe boek: Altijd in beweging.

Nieuwsblok

Deel deze uitzending: