CHRISTENEN EN ECHTSCHEIDING

CHRISTENEN EN ECHTSCHEIDING

Hoe gaat men in christelijk Nederland om met echtscheiding? In de studio van Door de Wereld spreekt Andries met Jolanda Abbring over dit gevoelige onderwerp.

Mirjam ontmoet de Armeense Gor, de winnaar van 'Premier Gezocht' en actief christen binnen de Armeense gemeenschap in Nederland met stichting Calling Voice. Door de Wereld reist ook af naar Korea waar een pastor, met gevaar voor eigen leven, christenen uit Noord-Korea helpt ontsnappen. Het inspirerende verhaal over deze Aziatische Schindler.

Calling Voice

Gor Khatchikyan (25) is geboren in Armenië en op jonge leeftijd met zijn ouders naar Nederland gekomen. Onlangs won hij het programma 'Premier Gezocht' en in Door de Wereld vertelt hij over zijn politieke ambities en zijn belangrijkste inspiratiebron: zijn geloof.

Daarnaast is Gor actief met de stichting Calling Voice. Samen met andere Armeense jongeren organiseren zij in het hele land bijeenkomsten en kerkdiensten. Hiermee willen ze meer bekendheid genereren voor de Armeense gemeenschap in Nederland. Ook geeft Calling Voice theatervoorstellingen en Mirjam was erbij.

Calling Voice

Christenen en echtscheiding

Echtscheidingen zijn verschrikkelijk. Vooral als je christen bent. Naast alle pijn en verdriet van een scheiding voelen mensen zich vaak ook schuldig tegenover God. Ook in de kerk voelen gescheiden mensen zich niet altijd goed opgevangen en vaak heeft het daar ook gevolgen. Dit maakt alles voor gescheiden mensen nog moeilijker. Bij ons in de studio schuift Jolanda Abbring aan. Zij komt ons als ervaringsdeskundige vertellen over deze moeilijkheden.

Aziatische Schindler

Misschien kunt u de film 'Schindler's List' nog wel herinneren. Het verhaal over een fabrieksdirecteur die duizenden Joden uit de vernietigingskampen houdt. Pastor Chung is in Korea ook zo'n Schindler. Hij helpt Noord-Koreanen ontsnappen uit China, met gevaar voor eigen leven. Pastor Chung is zelf al een keer gepakt en heeft 8 maanden vastgezeten in een Chinese gevangenis. In deze aflevering van Door de Wereld helpt hij een meisje ontsnappen van China naar Thailand.

Straatbijbel

Na het succes van de Torrie van Mattie wordt de straatbijbel verder uitgebreid. Deze week werd namelijk "Genesis, hoe die torrie begon", gepressenteerd. Door de Wereld was erbij en sprak initiatiefnemer Daniel de Wolf.

Deel deze uitzending: