LEVEN NA EEN HARTSTILSTAND

LEVEN NA EEN HARTSTILSTAND

Hij zou op 9 juni dit jaar hoofdspreker zijn op de EO-Jongerendag, maar zijn leven nam een heel andere wending. Martin Brand (32) lag op die dag, dat een hoogtepunt zou moeten worden in zijn leven, in het ziekenhuis na een hartstilstand.

In de studio van Door de Wereld spreekt Andries met de jonge zanger en spreker. Wat heeft deze gebeurtenis gedaan met het leven van Martin? Wat betekent dit voor zijn geloof?

Bekijk hier het studiogesprek met Martin Brand

Nieuwe klok voor de Notre Dame

Iedereen kent de bekendste kathedraal van Parijs, de Notre Dame. Deze krijgt nu een Nederlands tintje, de Mariaklok die in ons land is gegoten. Dit gebeurde vorige week en Door de Wereld was erbij!

Aalmoezenier tussen de matrozen

Frans Kerklaan, vlootaalmoezenier, is een man bij wie het zilte zeewater door de aderen stroomt. Zijn passie voor God deelt hij op open zee met de matrozen van de Nederlandse Koninklijke Marine. Door de Wereld gaat aan boord met deze bevlogen zeedominee.

Desmond Tutu bezoekt Nederland

De aartsbisschip Desmond Tutu is de hele week al in Nederland. Door de Wereld is aanwezig bij een bijzondere kerkdienst waar de 81-jarige Zuid-Afrikaan zijn hoop en wens voor Nederland ten gehore brengt. Het is zijn laatste bezoek aan Nederland en Europa.

Deel deze uitzending: