'Het jaar van de migranten'

'Het jaar van de migranten'

Mirjam Bouwman op multiculturele Opwekking in het 'jaar van de migranten', Anmar Hayali van SKIN in de studio met Andries Knevel, Kookdominee Han Wilmink bereidt een Pinkstermenu, Ken Mansfield producer van The Beatles is christen.

De Raad van Kerken heeft 2010 uitgeroepen tot 'migrantenjaar'. Het hoogtepunt is op Opwekking waar autochtoon en allochtoon elkaar dit jaar ontmoeten. Mirjam Bouwman neemt een kijkje. Anmar Hayali, coördinator van SKIN spreekt in de studio met Andries Knevel over de waarde van christelijke migranten voor Nederlandse kerken en het langs elkaar heen leven van allochtonen en autochtonen. Kookdominee Han Wilmink bereidt een Pinkstermenu. Ken Mansfield producer van The Beatles leefde in een wereld van sex, drugs en Rock 'n Roll maar is nu christen; een reporter van Door de Wereld zocht hem op.

Multiculturele Opwekking

De Raad van Kerken heeft 2010 uitgeroepen tot het migrantenjaar. Het hoogtepunt hiervan is op Opwekking waar dit jaar in een kleurrijke viering wordt stilgestaan bij het feit dat een eeuw geleden de eerste wereldzendingsconferentie in Edinburgh werd gehouden. Was de kerk in ons land in 1910 vrijwel geheel blank, tijdens het uitbundige feest op Opwekking zetten dit jaar migrantenchristenen de toon. Het is een boeiende viering waarin de tradities van christenen uit diverse landen elkaar ontmoeten. Hoofdspreker is de Ghanese voorganger Tom Marfo uit Amsterdam. André Rouvoet spreekt namens het kabinet. Het SKIN koor – een initiatief vanuit de migrantenkerken – treden voor het eerst op en zorgen voor de muzikale ondersteuning. Mirjam Bouwman neemt een kijkje.

Studiogast: Anmar Hayali (SKIN)

Anmar Hayali, coördinator van SKIN spreekt in de studio met Andries Knevel over de waarde van christelijke migranten voor Nederlandse kerken en het langs elkaar heen leven van allochtonen en autochtonen.

Kookdominee Han Wilmink met Pinkstermenu

Kookdominee Han Wilmink bereidt voor Door de Wereld een lekker Pinkstermenu.

Ken Mansfield, producer van The Beatles, is christen

Groot Amerikaans producer Ken Mansfield werkte ooit met 'The Beatles'. Hij leefde in een wereld van sex, drugs en Rock 'n Roll. Nu is hij echter christen. Al jaren vecht Mansfield nu tegen een bijzondere vorm van beenmergkanker. Onze verstokte Beatlesfan Herman Haan kreeg de buitenkans om deze voormalige topproducer èn christen te ontmoeten.

Deel deze uitzending: