'God was in de mijn'

'God was in de mijn'

Deze week leefde miljoenen mee met de mijnwerkers in Chili. Over de hele wereld was te zien hoe een mijnwerker op zijn knieën ging en tot God bad. Welke rol heeft God gespeeld bij de mijnwerkers. Mirjam Bouwman gaat langs bij Isaias Ferreira, een christelijke bokser. EO-directeur Arjan Lock is in China en ontmoet Feng, een christen die niet terug deinst voor de overheid.

God in de Mijn

 

De drieëndertig Chileense mijnwerkers die maanden vastzaten onder de grond zijn vrij. Beelden van mannen die op hun knieën vallen om God te danken voor hun redding. Welke rol heeft het geloof gespeeld bij de mijnwerkers toen ze vast zaten in die donkere mijnschacht? En hoe kijken ze tegen hun redding aan? Gerrit Vreugdenhil die jaren zendeling was in Chili praat hier over met Andries Knevel.

Christelijke bokser

 

Bokser en christen zijn. Misschien niet de meest logische combinatie maar des al niet te min is Isaias Ferreira het allebei. Boksen kan Isaias als de beste. Als landskampioen in de C-klasse tot 64 kg, staat hij zijn mannetje wel. Na zijn overwinning knielde hij neer om God te danken. Maar gaat christen zijn wel samen met het knock-out slaan van je tegenstander. Mirjam Bouwman stapt bij Isaias in de ring om te vragen hoe dat zit.

Arjan Lock in China

 

De Kerk in China groeit. Sterker nog, waarschijnlijk zijn er al meer Christenen in China dan leden van de communistische partij. EO-directeur Arjan Lock maakte met programmamaker Jan Willem den Bok een driedelige reportage. In deze uitzending deel één. Op bezoek bij Feng. een gelovige die lectuur verspreidt en mensen doopt in zijn eigen badkuip.

Deel deze uitzending: