Donner helpt en christenen in Nigeria

Donner helpt en christenen in Nigeria

In deze uitzending: Een kijkje bij Nederland Zingt met tienduizend bezoekers. Minister Donner helpt anderen via Stichting Present, ook is hij te gast in de studio bij Andries Knevel. In Nigeria is er veel strijd tussen moslims en christenen. Verslaggever Timo Gerritsen brengt een indrukwekkende reportage.

Nederland zingt

Groot feest vandaag, ruim tienduizend mensen waren bij de Nederland Zingt Dag. Zie een kijkje achter de schermen.

Donner helpt met Present

Terwijl de koningin op 20 maart een speeltuin opknapt in verband met de Nederland Doet dagen, doet demissionair minister Donner vrijwilligerswerk bij het Leger des Heils in Den Haag. Onder het sorteren en opvouwen van de was, heeft hij een gesprek met presentatrice Mirjam over het balang van klaarstaan voor elkaar in onze samenleving en de rol die stichting Present heeft als makelaar van vrijwilligerswerk.

Stichting Present

Donner en Knevel

Met minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid praat Andries Knevel over de betekenis van kerkelijke groepen als Present voor de samenleving. Voor kwetsbare groepen mensen bieden zij persoonlijke hulp en aandacht vanuit medemenselijkheid en naastenliefde. "Iets wat ambtenaren niet kunnen geven, hoe goed bedoeld ook", aldus de minister. Donner maakt zich zorgen over de kritiek op Youth for Christ in Amsterdam. "Die kant moeten we niet op." En minister Donner spreekt met Andries Knevel over de doorwerking van zijn geloof in zijn werk als politicus.

Aanslagen op christenen in Nigeria

Timo Gerritsen is als verslaggever van Door de Wereld in Jos, Nigeria. Hij ontmoet overlevenden van een slachtpartij, waarbij moslims het op christenen gemunt hadden. Volg de indrukwekkende reportage.

Bemoedig ook de overlevenden. Stuur een kaartje!

Deel deze uitzending: