Amerikaanse kerk strooit met geld

Amerikaanse kerk strooit met geld

In deze aflevering: Koninginnedag, Amerikaanse kerk strooit met geld, ‘March of the Living’

'Glorify' zingt voor Beatrix

De koningin maakte in Zeeland onder andere kennis met het gospelkoor 'Glorify'. Hun enthousiasme voor het koningshuis is groot. Maar nog groter is hun enthousiasme om te zingen over Christus. Collega Herman Haan was gisteren bij hun optreden voor Beatrix.

30 jaar koningin

Beatrix is nu dertig jaar koningin. Hoe gaat ze om met hoogte en dieptepunten in haar leven en haar geloof? Koningshuisdeskundige Jeroen Snel spreekt hier met Andries over.

Kerk strooit met geld

Het lijkt te mooi om waar te zijn, geld krijgen van je kerk in plaats van van geld in de collectezak doen. In het Amerikaanse plaatsje Humble, in Texas, krijgen duizenden kerkgangers 6 tot 500 dollar mee naar huis. De kerkleden mogen die dollars overigens niet voor zichzelf gebruiken, maar moeten er iets goeds mee doen voor hun omgeving. Timo Gerritsen ging op inderzoek uit.

March of the Living - Auschwitz

Komende week is het 65 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. De overlevenden uit de kampen keerden terug, waaronder die uit Auschwitz. Om de tragedie van de Holocaust te herdenken lopen tienduizend Joden, vooral jongeren, jaarlijks van Auschwitz één naar Auschwitz-Birkenau. Doel: duidelijk maken dat er leven is na een dodenkamp en dat de Joden de oorlog overleefd hebben. Christenen voor Israel bracht een internationale groep bijeen die aan de tocht deelnam. Mirjam Bouwman liep ook mee en volgde twee deelnemers.

Deel deze uitzending: