Wat moet je als christen met de PVV?

Wat moet je als christen met de PVV?

Wat moet je als christen met de PVV? Andries Knevel heeft het hier in de studio over met Gert-Jan Segers. Mirjam gaat op bezoek bij Dokus, de cartoonist. Carla van Weelie is, voor Door de Wereld, op bezoek in een sloppenwijk in Kenia bij een jonge vrouw met een missie.

Christenen en PVV

Voor een groeiend aantal christenen is de PVV van Geert Wilders een alternatief aan het worden voor de christelijke partijen, vanwege het heldere anti-Islam standpunt. Andere christenen nemen fel stelling tegen hem. Wat moet je als christen met de PVV? Andries Knevel praat hierover met Gert-Jan Segers, van het wetenschappelijk buro van de ChristenUnie.

Cartoonist Dokus

Christelijk Nederland wordt tegenwoordig op de hak genomen door een tekenaar uit eigen kring. Een misstandje of een vrome eigenaardigheid, niets wordt ontzien. Wie is de man àchter deze spotprenten? Mirjam zocht het uit en ging op bezoek bij Dokus.

Kenia

Een sloppenwijk in Kenia zo groot als Rotterdam met smalle steegjes, hoge misdaadcijfers, zware vervuiling, honger, aids. Dat is Kibera, in Kenia. Carla van Weelie bezocht deze op één na grootste sloppenwijk van Afrika en trof daar Elizabeth, een jonge vrouw met een missie.

Deel deze uitzending: