De ark van Noach en zeezeiler Henk de Velde

De ark van Noach en zeezeiler Henk de Velde

In deze aflevering: De ark van Noach? Zeezeiler Henk de Velde en het tweede deel van Grenzen van Gods Koninkrijk: evangelisatie in Nepal.

De ark?

Er wordt al jaren naar gezocht. Naar de ark van Noach. En er zijn ook al diverse onderzoekers geweest die plekken op de berg Ararat hebben aangewezen waar de ark zou zijn gevonden. Maar echt bewezen is het nog steeds niet. Nu is er een Chinees Turks team dat zegt dat zij een boot hebben gevonden, die waarschijnlijk de ark van Noach is. Ze waren deze week in Nederland. Timo Gerritsen doet verslag.

Zeezeiler Henk de Velde

Henk de Velde is Nederlands beroemdste zeezeiler. Toen Andries Knevel hem een paar jaar geleden interviewde verraste hij hem door te zeggen dat hij zou gaan zeilen om nooit meer terug te komen. Hoe kan je je familie met zo'n boodschap achterlaten? Tot onze verbazing dook Henk vorige maand weer op. Mirjam Bouwman ging uitzoeken waarom.

Grenzen van Gods Koninkrijk: Nepal

Rond Pinksteren in Door de Wereld een drieluik over de Grenzen van Gods Koninkrijk. Anno 2010 leiden mensen in de uithoeken van de aarde vaak nog een marginaal bestaan, onder zeer moeilijke omstandigheden. Het evangelie van Christus is er niet of nauwelijks gehoord. Jan Willem den Bok bezoekt samen met zendelingen drie van deze afgelegen plekken. Houdt de bemoeienis van God met deze wereld ergens op? En welke impact heeft Gods Geest als zij wel in zo'n uithoek arriveert? Deze week het tweede deel. Jan Willem beklimt met een zendingsteam in Nepal de bergen, om het Evangelie te brengen.

Deel deze uitzending: