Zware winterdagen voor daklozen

Zware winterdagen voor daklozen

Veel daklozen zijn getroffen door de extreme kou. Het Leger des Heils helpt ze. Mirjam Bouwman bezoekt een U2-Dienst. Taizé komt in december naar Rotterdam.

Zware winterdagen voor daklozen

 

De winter is terug. En met gevoelstemperaturen van min 15 graden Celsius kan buiten lopen onaangenaam zijn. Voor een dakloze is dit natuurlijk een nog veel groter probleem. Door de Wereld ging naar een daklozenopvang in Den Haag. In de studio praat Andries Knevel verder met luitenant-kolonel Ine Voorham, de directeur van het Leger des Heils.

Een U2-dienst?

Wat doe je als je U2 fan bent en daarnaast een functie als predikant bekleed? Dan combineer je dat. Tenminste, dat is wat Jan Andries de Boer gedacht moet hebben. Ds. de Boer organiseert namelijk U2-diensten. Hoe dat in zijn werking gaat zoekt Mirjam Bouwman uit.

Taizé aan de Maas

25.000 jongeren uit heel Europa bij elkaar om God te dienen. Het is mogelijk. En dat niet alleen. Het is mogelijk in Nederland. In Rotterdam komen aan het eind van dit jaar duizenden jongeren naar Taizé aan de Maas. Maar wat is Taizé, hoe gaat het er uit zien in Rotterdam? Timo Gerritsen gaat kijken.

 

Deel deze uitzending: