Christenen in Egypte hopen op betere toekomst

Christenen in Egypte hopen op betere toekomst

Monique Samuel in gesprek met Koptische Christenen na de val van Moebarak. Kerkelijke leiders kiezen voor eenheid.

Moebarak is weg en de Egyptenaren vieren feest. Het is echter nog maar de vraag wie er aan de macht komen in het land. Hoe zien de christenen hun toekomst? Monique Samuel herenigt zich met haar familie en gaat in gesprek met de Koptische christenen. Ook in deze uitzending: verschillende kerkelijke leiders komen bij elkaar om te praten eenheid. Hoe willen zij dit bereiken?

Christenen in Egypte hoop op betere toekomst

 

Na wekenlang protest is de wens van vele Egyptenaren eindelijk in vervulling gegaan: president Moebarak is afgetreden. Koptische Christenen hopen op een betere toekomst. We reizen Monique Samuel af naar haar geboorteland Egypte. Daar herenigt zij zich met haar familie en heeft ze gesprekken met de Koptische demonstranten van het Tahrir-plein. Hoe zien zij hun toekomst ná Moebarak?

In de studio praat Andries verder over dit onderwerp met Egypte-deskundige Gert-Jan Seegers van de ChristenUnie.

Kerkleiders streven naar eenheid

 

Eeuwenlang heeft 'het ware kerkdenken' christenen in Nederland enorm verdeeld. Langzamerhand komen verschillende kerkleiders komen echter tot de conclusie: 'Wij kiezen voor eenheid!' Op 15 en 16 februari vond in Helvoirt een unieke retraite plaats waar zo'n 40 christelijke leiders van verschillende denominaties in Nederland elkaar van hart tot hart ontmoetten. Ze kwamen bij elkaar om te bidden, stil te worden, elkaars harten te leren kennen en na te denken over de vraag hoe ze de eenheid in Christus handen en voeten kunnen geven in ons land. Andries Knevel zocht hen op.

Deel deze uitzending: