Jan en Esther Ekkel-Vorstenbosch

Een adoptiekindje, jarenlang hebben Jan en Esther Ekkel hierop gewacht. Eindelijk is het dan zo ver! Ze hebben te horen gekregen dat ze een zoon toegewezen hebben gekregen. Ze mogen hem op komen halen in een kindertehuis in Malawi. Het enige wat ze hebben is een foto en zijn naam: Chimwemwe.

In deze aflevering van ‘Een Goed Begin’ volgen we Jan en Esther naar Malawi. We zien hun eerste ontmoeting met de nog stille Thomas Chimwemwe. Onwennig en onwerkelijk, zowel voor Jan & Esther als voor Thomas. De eerste paar weken wonen ze samen op het terrein van het kindertehuis, terwijl ze wachten op de juridische afronding van de adoptieprocedure.

Ondertussen brengen ze een emotioneel bezoek aan Thomas’ oma, zijn geboortedorp en het graf van zijn moeder.

Langzaam maar zeker groeit er een warm gezin met papa, mama en de vrolijke Thomas Chimwemwe!

video

33 Reactie(s)

de

waar wonen jullie?

Jan Ekkel

Nou, Emma mag van mij een mening hebben, en daarmee kun je het oneens zijn. Ja, we wilden graag een kindje. Dat is, voor zover ik het van mijzelf kan beoordelen, het enige egoistische in het hele adoptie verhaal. Voor Thomas Chimwemwe was er geen weg terug naar zijn geboortedorp. En door zijn adoptie heeft hij nu wat hij in Malawi had moeten missen: familie en onvoorwaardelijke liefde. En zie het reisverslag heeft gezien, ziet hoeveel liefde vermag. Door onze adoptie komen er in het tehuis gelden vrij voor de scholing en verzorging van de kinderen, en er komt een plaatsje vrij voor een kind. Verder steunt Stichting Kind & Toekomst projecten in vele landen, waaronder Malawi. Jan.

lisel

emma is niet goed bij dr hoofd!!!

anoniem

Emma, Ik las jou stukje en vind het echt erg wat je schrijft.. Ik denk zelf dat je niet eens beseft wat je daar nu neerzet. gelukkig zijn er niet meer van die reacties en kunnen de ouders van dat lieve ventje zich aan de geweldige positieve reacties vasthouden! Groetjes

Anja

Lieve moeder/vader/ kind Gefeliciteerd dat jullie aan elkaar zijn gegeven! Wat een wonder!, alleen het voltrok zich nu op een andere wijze, sommige mensen snappen dit niet! Laat ze ! Geniet van alle goede momenten samen,heel veel Liefde en Zegen toegewenst van een moeder die al 11 jaar adoptie/pleeg en biologische moeder is en ik kan je zeggen; het moederschap is exact gelijk. Onvoorwaardelijke Liefde is het sleutelwoord in alles wat nog zal komen! xxxxxAnja

Floortje

Gelukkig Esther, dat je er zo op reageert. Jullie doen dit vanuit je hart en met volle overtuiging dat Thomas zo de beste kansen krijgt. Volg je hart bij alles wat je doet! groet

Esther

Beste Emma, Wat jammer dat jij er zo over denkt. Ik denk dat jij niet goed hebt gekeken en geluisterd naar mij, anders had jij er (hoop ik) anders tegen aan gekeken. Adoptie kent heel veel kanten,waar wij ons als ouders heeeeel bewust van zijn!

emma

Ik vind het egoisme van deze mensen. Waarom een kind weghalen uit zijn eigen omgeving. Met het geld wat ze nu spenderen kunnen ze het hele dorp onderhouden. Had liever gezien dat ze de kinderen opleiding gaven, zodat ze later wat zouden kunnen betekenen voor hun dorp en continent. Wat ik heb gezien is pure egoisme, en ze hebben geen idee wat het opvoeden van een kind is en dat dit tijd kost. Ze krijgen heel wat problemen strakjes als thomas groot is.

Ada

Superleuk dit programma! Ik wens dit gezin een goede toekomst en dat ze maar heel lang mogen genieten van hun prachtige zoon! Ontroerend ook om de achtergrond te zien van de plek waar hun zoon geboren is.

Berber

Wat een super leuk kindje. Ik keek naar dit programma, omdat ik zelf deze zomer drie weken naar Malawi. Dit om met de organisatie World Servants ontwikkelingswerk te doen. Hoop dat alle kindjes net zo leuk zijn als Thomas Chimwemwe. Ik wens jullie nog vele jaren in gezondheid en geluk met hem!