Mirjam en Dirk Krol

Mirjam en Dirk Krol

Na hun trouwdag lijken Dirk en Mirjam een stralende toekomst tegemoet te gaan.
Dirk ziet het al helemaal voor zich: over een paar jaar een mooi huis, een paar kinderen en een hond. Voor een vakantie wil Mirjam een aantal kilo’s kwijt.

Het lijnen kost haar dit keer weinig moeite. Het gaat zelfs zo goed dat ze binnen een paar maanden 20 kilo minder weegt. Mirjam is er blij mee, maar Dirk vind dat ze zo wel genoeg afgevallen is. Een moeilijke periode volgt. Tot Mirjam uiteindelijk bij de huisarts een diagnose gesteld krijgt: ze heeft anorexia. Mirjam’s slaat door in calorieen tellen, in niet-eten en obsessief sporten. Van een vrolijke, opgewekte vrouw verandert ze in een passief vogeltje dat het liefst thuis zit en weinig mensen ziet.

Dirk zijn droom valt in duigen. Nu Mirjam zo ziek is, kunnen ze niet aan kinderen denken. Dirk wil zo graag dat zijn vrouw weer beter wordt, maar avond aan avond zit hij alleen aan tafel te eten. Ook Mirjam heeft een sterke wens om moeder te worden. Dat motiveert haar om echt iets te gaan doen aan haar anorexia. Haar kinderwens en het vernieuwde geloof in God helpt haar om beter te worden. In deze aflevering van Een Goed Begin bereidt ze samen met Mirjam Bouwman een verrassing voor Dirk.

Deel deze uitzending: