Broeder Hugo, ex-verslaafde Youssef en Quirien verzamelt tegelwijsheden

Broeder Hugo, ex-verslaafde Youssef en Quirien verzamelt tegelwijsheden

GELOOF: de laatste echte kluizenaar van Nederland: Broeder Hugo, HOOP: ex-verslaafde Youssef zet zich in voor dak- en thuislozen, LIEFDE: Quirien, een verzamelaar van tegelwijsheden uit Limburg.

Geloof

In Noord Groningen woont de laatste echte kluizenaar van ons land: Broeder Hugo. Voor broeder Hugo is geloven dagelijkse kost. Hij woont in een heel klein kerkje. Hij leeft in stilte en gebed en kan het prima vinden met al zijn heiligen.

Hoop

Youssef komt uit Algerije. Hij is verslaafd geweest en woonde in een tentje in de parken van Amsterdam. Het gaat nu goed met Youssef. Elke dag staat hij vroeg op om te werken. Hij zet koffie en thee in inloophuizen voor dak- en thuislozen. En ‘s avonds kookt hij daar soep. Omdat Youssef zelf lang geen thuis had, voelt hij goed aan wat de daklozen nodig hebben. Youssef is lid van het daklozenkoor “de straatklinkers”. Zingen is zijn lust en zijn leven. Vandaag gaat het koor oefenen voor een kerstoptreden.

Kijk ook eens op http://www.deregenboog.org

Liefde

Quirien uit Limburg verzamelt spreuken. De spreuk waar het allemaal mee begon is ook zijn lievelingsspreuk: Van het concert des levens krijgt niemand een program.
Vandaag laat de Limburger het zuiden achter zich en vertrekt hij naar het noorden. In Friesland ontmoet Noord, Zuid. Quirien ontmoet boer Andries. Allebei op hun eigen manier verzamelaar van: Tegelwijsheden.

Deel deze uitzending: