Een wielrennende dominee, Nurullah krijgt een verrassing en koeien in het bejaardenhuis

Een wielrennende dominee, Nurullah krijgt een verrassing en koeien in het bejaardenhuis

GELOOF: Een wielrennende dominee, HOOP: verrassing voor zieke Nurullah, LIEFDE: een bejaardenhuis voor koeien.

Geloof

Jesse de Haan is de snelste theoloog van Nederland. Hij is 23 en heeft 2 passies: zijn racefiets en..ja..God. Als profesioneel wielrenner wint hij veel prijzen en houdt hij het niet bij een rondje om de kerk. Maar Jesse is ook in opleiding als dominee en op zondagochtend spoedt hij zich naar de kerk. Daar bestijgt hij de preekstoel om over de hemelse prijs te spreken.

Hoop

Nurullah is 12 jaar en zit in groep 8 van basischool de Zonnewende in Nijmegen. Nurullah is ziek. Pas is hij in het ziekenhuis geopereerd en nu krijgt hij chemokuur. Toch staat Nurullah met goede zin in het leven en probeert hij geen les op school te missen. Zijn klasgenoten dragen hem op handen. En de school besluit om Nurullah op een bijzondere manier te verrassen.

Liefde

Bejaardenhuizen voor mensen kennen we maar al te goed. Maar weet u dat er ook een bejaardenhuis voor koeien is? Bert Hollander is de boer die zich het lot aantrekt van uitgemolken en oude koeien. Zijn liefde voor de dames-en herenkoeien gaat zelfs zo ver dat hij bij ze in de stal is gaan wonen. In de zomer grazen ze buiten maar nu is het winter en staan de koeien lekker warm bil aan bil.

Deel deze uitzending: