De poppenspeler, het nierprobleem en het varkensland

De poppenspeler, het nierprobleem en het varkensland

GELOOF: Jan Doedel de poppenspeler, HOOP: vader Egbert Hekman staat een nier af aan zijn zoon Alex en LIEFDE: het bijzondere varkensland van Dafne Westerhof.

Vroeger was Jan jeugdwelzijnswerker. Tot hij een keer met Sinterklaas werd gevraagd poppenkast te spelen voor een groep kinderen. Inmiddels zit Jan al 40 jaar in de poppenkast. Daar is pop Jan Doedel geboren: 'Een stukkie van mezelf, warrige haren, dik buikie, hij kan eigenlijk niks, alleen een beetje wiebelen'.

Alex heeft nierproblemen. Hij ligt 23 uur per dag op de bank of in bed. Hij heeft nergens meer energie voor. Eigenlijk moet hij een nieuwe nier, maar daar heeft hij een nierdonor voor nodig. Dan besluit zijn vader zijn nier aan hem af te staan.

Midden in de randstad woont Dafne Westerhof. Vroeger communicatie-adviseur in de PC Hooftstraat, nu boerin van een bonte verzameling beesten. Dafne vangt de dieren, voornamelijk varkens, op omdat ze anders treurig aan hun eind zouden zijn gekomen. Ze krijgen bij Dafne alles wat hun varkenshartje begeert en promoveren van pechvogel tot lid van de familie Bofkont. Een kijkje op Dafne's 'Beloofde Varkensland'.

Deel deze uitzending: