Het voetbaltalent, kleine Karina en de verzamelaar

Het voetbaltalent, kleine Karina en de verzamelaar

GELOOF: Rohan van 11 die maar één droom heeft: profvoetballer worden; HOOP: kleine, grote Karina en LIEFDE: Ton de verzamelaar in hart en nier.

Hoewel zijn museum vol staat, is er altijd wel een plekje vrij voor een nieuwe aanwinst. Ton is verzamelaar in hart en nieren: altijd op zoek naar iets wat nog ontbreekt aan zijn verzameling. Een 'uit de hand gelopen hobby', noemt hij het. En alles heeft met vroeger te maken: het speelgoed, de klederdrachten, de hoeden en de schaatsen. Het bijzondere van Ton is: hij woont met zijn gezin in zijn eigen museum. Zodra hij de voordeur voor je opendoet, begint het: de wereld van Ton van Lieshout.

Hoe is het tegenwoordig wanneer je nauwelijks de 1 meter 40 haalt? Karina weet wat het is als je volwassen bent en kort blijft. De vraag is: schiet je dan ook tekort? Karina vindt van niet. Karina heeft genoeg geloof en hoop om te laten zien dat je groots kunt zijn ook al blijf je klein.

Rohan van 11 heeft een grote droom: profvoetballer worden. Zijn opa is zijn grootste fan. Dat is erg belangrijk voor Rohan want een vader heeft hij niet meer. Samen met opa vertrekt hij naar Wormerveer waar de selectiewedstrijd voor jong Oranje plaats zal vinden. Rohan is zenuwachtig, maar opa ook. Hoe zal Rohan het er van afbrengen en het belangrijkste: mag Rohan door? En.. is dat dan ook het allerbelangrijkste?

Deel deze uitzending: