De blinde jongen, de ere-sluiswachtster en de sleutelaar

De blinde jongen, de ere-sluiswachtster en de sleutelaar

GELOOF: Sander van 11 die blind is leert lopen met een stok, HOOP: Tante Truus die altijd klaar staat met een kopje koffie en een plak cake met slagroom en LIEFDE: Bep van de Schaal die oldtimers opknapt.

Sander is 11 en al zijn hele leven blind. Sander heeft grote dromen. Hij wil graag een bekende zanger worden. Door het zingen komt hij in contact met andere mensen want soms mag hij ergens optreden. Maar kinderen van zijn eigen leeftijd ontmoeten is lastiger. Hij kan er niet zomaar in zijn eentje op uit. Daarom wil hij leren lopen met een stok. Voor het eerst op stap zonder de hulp van een volwassene is een hele onderneming voor Sander.

Tante Truus woont aan de sluis van Spaarndam en is uitgeroepen tot ere-sluiswachtster omdat ze altijd voor iedereen klaar staat met een kopje koffie, een plakje cake en een luisterend oor. Vooral in het weekend want dan heeft sluiswachtser Barbara dienst bij de sluis en en zij komt tussendoor graag een bakje koffie halen. Tante Truus is weduwe sinds 2 jaar. Maar gelukkig heeft ze Snoet, haar hond, die vandaag zes jaar wordt.

Eerst was hij automonteur en later juwelier. Nu is Bep 85 maar achter de geraniums zal je hem niet aantreffen. Achter het huis heeft Bep een grote schuur met allerlei gereedschap. Zijn grootste liefde: oldtimers opknappen. Bep heeft zich gespecialiseerd in de kilometerklokjes op het dashboard. Hij staat daar zelfs om bekend in de oldtimerwereld. Maar hoe lang kan hij het kleine gepruts nog volhouden met zijn artrosehanden?

Deel deze uitzending: