Het model, de danseres en de vrije vogel

Het model, de danseres en de vrije vogel

GELOOF: Daniela is model en komt in een depressie terecht, HOOP: de Friezin Aylish wil een danseres worden en LIEFDE: Ruben woont in de natuur, heeft hier zelfs een eigen huis gebouwd. Een plek voor andere vrije vogels.

Daniela Geldof komt na de geboorte van haar eerste kindje in een diepe depressie terecht. Van actief in het leven staan als lerares Duits, met acteer en modellenwerk en haar eigen tv-show, naar niets meer kunnen. Een opname in een psychiatrisch ziekenhuis volgt. Bijna een jaar duurde deze hel. Ze durfde zelfs haar kindje niet in bad te doen, bang dat er iets vreselijks zou gebeuren. Door de liefde van haar man, familie en haar geloof kwam ze eruit. Ze zal nooit vergeten hoe haar moeder als kadootje een gebedenboekje aan haar gaf. Dit hielp haar om uit het dal te komen.

Ook Aylish Sixma heeft een droom: ze wil danseres worden. Ze is een echte Friezin, maar om haar droom te verwezenlijken moest ze het huis uit toen ze nog maar 10 jaar was. Ze kwam in een gastgezin terecht in Rotterdam om de HAVO voor muziek en dans te kunnen volgen. Nu is ze 17 jaar en nooit helemaal een stedelinge geworden. Maar Friezin voelt ze zich ook niet meer. Elk weekend reist ze tussen stad en platteland, beseffend dat haar grote liefde voor het dansen ook een keerzijde heeft...

Ruben Klabbers is 31 jaar en heeft genoeg van het rennen en vliegen om carrière te maken, de grote stad en de maatschappij waar alles om geld draait. Hij heeft na een roerige tijd in zijn leven een plekje gevonden midden in de natuur: in de Hof van Wezel. Hier komt hij werkelijk tot rust. Maar stil zitten kan hij nou ook weer niet. Inmiddels heeft hij zelf een huis gebouwd. Ruben hoopt dat zijn nieuwe omgeving een ontmoetingsplaats gaat worden. Een plek voor andere vrije vogels die vrijheid en ruimte zoeken en die net zoals hij houden van muziek.

Deel deze uitzending: