De zorgboer, de bokser en de jonge muzikante

De zorgboer, de bokser en de jonge muzikante

GELOOF: Teus is zorgboer, op zijn boerenerf vangt hij jongeren op, HOOP: Rocky geeft bokslessen aan jongens en geeft hen levenslessen mee en LIEFDE: Maria (elf jaar) houdt van muziek en van haar gehandicapte zusje.

Teus Hooijer is niet een gewone boer want van hard werken houdt hij niet. Teus is zorgboer. Dat houdt in dat hij op zijn boerenerf jongeren opvangt die zijn gestrand zijn in het leven. Door samen te werken, te praten, koffie te drinken en grappen uit te halen probeert Teus de jongeren weer vlot te trekken. Teus heeft een eigen levensfilosofie. Die had hij niet in zijn broekzak zitten toen hij werd geboren. Daar heeft hij door vallen en opstaan in het leven de hand op weten te leggen.

Na een moeizame jeugd komt een magere en onzekere Mohammed op zijn 15e bij pleegouders in huis. Om wat meer zelfvertrouwen te krijgen en breder te worden mag hij op boksles. Hij wordt gevraagd voor wedstrijden, wint en blijft winnen. Mohammed verandert zijn naam in ‘Rocky’, naar zijn held.

Inmiddels is Rocky 55. Hij doet geen wedstrijden meer maar geeft boksles aan een boksschool in de Pijp. Hij ziet jongens langskomen zoals hij zelf was. En dat kan Rocky niet werkeloos aanzien. Hij probeert de jongens iets mee te geven wat hij zelf geleerd heeft: terugknokken en doorgaan!

Maria Teresa Cattani is 11 jaar. Al vanaf haar zesde zit ze op een kinderkoor. Ze heeft een gehandicapt zusje die ze bijna elke dag helpt. Vaak zit ze met haar zusje samen voor de piano en genieten ze beiden van de muziek. Maria is een actief meisje. Ze doet aan schaken, ballet en muziek maken. Met haar zusje trekt ze ook veel op. Soms denk ze weleens dat ze een 'gewoon' zusje ook wel leuk had gevonden. Ze voelt zich door alles ouder dan haar leeftijdsgenoten. Maar dit heeft ook zijn voordelen.

Deel deze uitzending: