Acteur Bouke, zuster Marie Madeleine en de knikkerbanen van Jelle

Acteur Bouke, zuster Marie Madeleine en de knikkerbanen van Jelle

GELOOF: de eerste voorstelling in een echt theater van Theater Klapstuk, HOOP: Zuster Marie Madeleine bedenkt een plan om de kloosterorde door te laten gaan, LIEFDE: Jelle bouwt een knikkerbaan van 200 meter lang!

Geloof

Al 15 jaar is Bouke acteur bij Theater Klapstuk. Elke week gaat hij door weer en wind naar de repetities. Vanavond wordt hun voorstelling voor het eerst in een echt theater opgevoerd. Voor Bouke is het heel spannend, zal het hem lukken zijn teksten te onthouden? Gelooft hij dat hij het echt kan?

Hoop

Zuster Marie Madeleine legde jaren geleden de gelofte af om trouw te blijven aan haar kloosterorde de zusters Augustinnessen. Maar de orde veroudert en er komt weinig vers bloed. Zuster Marie Madeleine en drie andere zusters voelen zich veel te jong om bij de pakken neer te zitten. Ze laten de hoop niet varen en bedenken een plan waardoor de orde door kan gaan. Maar wat vinden de oude zusters daarvan?

Liefde

Jelle is dol op knikkerbanen. Hij maakt ze zelf. En niet van die kleintjes voor op tafel. Nee, Jelle pakt het groot aan. In een enorme werkplaats is hij bezig met een knikkerbaan van wel 200 meter lang!

Deel deze uitzending: