Hoe kan God lijden toestaan?

Hoe kan God lijden toestaan?

Live praatprogramma over geloofs- en levensvragen, waar de kijker aan mee kan doen door te bellen naar de studio. Er komt een herkenbaar onderwerp aan de orde, dat besproken wordt door Menno Helmus en twee gasten in de studio. Kijkers kunnen bellen en het gesprek met hen aangaan. Ook kunnen kijkers sms'en, of met elkaar in discussie gaan op het forum van de website.

'Als God een God van liefde is, hoe kan hij dan het lijden in de wereld toestaan? Waarom geneest hij mij niet van de ziekte die mijn leven bedreigt? Waarom zorgt hij er niet voor dat er geen ellende meer is?' Prangende vragen, die veel worden gesteld. Ook aan ons, medewerkers van HelpDesk Live. Daarom staat in deze uitzending de volgende vraag centraal: 'Hoe kan God lijden toestaan?'

Zoals elke zondag komt ook nu weer een aantal stevige stellingen aan bod, waaronder: 'Een God die van ons houdt, laat ons niet lijden!', 'Als God almachtig is, voorkomt hij het lijden!', 'Van God komt het goede, van de duivel het kwade!' en 'God heeft een bedoeling met het lijden!'

Menno Helmus praat met Maaike Schalk (pastoraal werker) en ds. Peter Kos over het onderwerp 'Hoe kan God lijden toestaan?'. Kijk zondagavond naar HelpDesk Live en mail ons je verhaal of vraag. Je kunt je vraag ook inspreken op de gratis voicemail van HelpDesk Live (035 - 647 49 69). Elke vraag is welkom.

N.B. Deze uitzending is een herhaling. Je kunt dus tijdens de uitzending niet naar de studio, maar wel naar Nazorg bellen.

Deel deze uitzending: