Hoe is het toch met...

GERELATEERD:

Bio Joan Haanappel

Joan Haanappel is een voormalig Nederlands kunstrijdster. Schaatsen wordt haar met de paplepel ingegoten. Zij begon haar sportcarrière in Den Haag bij de ijsclub Houtrust. Na veel trainen doet ze al op haar twaalfde mee aan de kampioenschappen.

Bio René Steegmans

René Steegmans, een 22-jarige jongen is in 2002 door zinloos geweld om het leven gekomen. Hij is bij een supermarkt in Venlo doodgeslagen omdat hij opkomt voor een oudere dame.

Bio Frank & Mirella

In 1972 worden Frank Mortiers en Mirella Jacobs bekend als het duo Frank & Mirella. Tijdens een optreden in de voyer van de schouwburg van Roosendaal worden ze ontdekt door Jack Jersey.

Bert van Leeuwen gaat op zoek naar BN'ers die uit beeld zijn verdwenen. Ook ontmoet Bert mensen die eenmalig het nieuws haalden met een extreme gebeurtenis of een persoonlijk drama. Hoe heeft het leven van deze mensen zich ontwikkeld sinds wij voor het laatst van hen hoorden?

Joan begon haar sportcarrière in Den Haag bij de ijsclub Houtrust. Na veel trainen doet ze al op haar twaalfde mee aan de kampioenschappen. Samen met haar vriendin en concurrent Sjoukje Dijkstra zorgen zij voor successen in een sport die daarvoor in Nederland nauwelijks bekend was.

René spreekt twee jongens aan die met hun scooter rakelings langs een oudere vrouw scheuren op de parkeerplaats van de supermarkt. Volgens getuigen vroeg hij om enig respect voor ouderen. De jongens, beiden 18 jaar, richten hun woede op René en slaan en schoppen hem meerdere malen. Dit wordt René fataal.

In 1973 wordt de naam van het duo met een hit gevestigd. In 1979 gaat de relatie over, maar het duo besluit door te gaan met zingen. Het jaar 1981 wordt door een hit een hoogtepunt in hun carrière. Maar zakelijk werkt het niet meer. Mirella zet er een punt achter en gaat solo. Frank gaat door met een andere zangeres. In deze samenstelling volgen weer enkele hits. Inmiddels bestaat het duo bijna 30 jaar. Sinds 2008 werkt Frank weer samen met de echte Mirella.