Marlies Harleman

Marlies Harleman

Richard en Carolien Harleman gaan al jaren met hun gezin op vakantie naar Terschelling, hun geliefde waddeneiland. Het gezin komt daar tot rust en geniet van elkaars aanwezigheid. Zo ook in de zomer van 2004. Samen met familie gaan ze twee weken naar Terschelling.

De derde dag van de vakantie gaan ze naar het strand. De zesjarige Marlies wil liever niet zelf fietsen. Carolien: "Ze wilde bij mij achterop, maar ik was beladen met brood en spullen dus dat kon niet. Ze mocht daarom naast Femke fietsen, haar grote nichtje."

Op een onoverzichtelijk fietspad, langs een weg bij de duinen, rijden Femke en Marlies voorop. De rest volgt. Dan ziet Richard vanuit zijn ooghoeken een vrachtwagen aankomen. Richard ziet dat Femke en Marlies bij een oversteekplaats aankomen en probeert hen met geroep te laten stoppen. Maar het waait stevig en de meisjes horen hem niet. Femke ziet de vrachtwagen op tijd en stopt, maar Marlies kan niet meer remmen.

Familie Harleman gaat samen met presentatrice Marion Lutke terug naar Terschelling. Daar halen ze herinneringen op aan hun geliefde dochter Marlies. Het altijd vrolijke meisje dat ze veel te vroeg moesten laten gaan.

Deel deze uitzending: