Angst beheerst mijn leven

Angst beheerst mijn leven

Bang voor een harige spin of een aankomend examen? Iedereen is wel eens bang, maar in de meeste gevallen bijten we ons er doorheen en zijn we het snel weer vergeten. Helaas werkt het zo niet voor Corina en Hilde. Zij leven elke dag met angst.

Hoe is het nu met Hilde?

Het gaat goed met Hilde. Diesel bleek toch niet helemaal geschikt om haar te begeleiden dus is er besloten haar een andere hond te geven (zie foto). Samen met haar nieuwe hond Basco, leeft ze inmiddels een stuk aangenamer leven dan voorheen.
Inmiddels is ze druk bezig met haar ambitie een stichting op te zetten voor mensen die een hulphond nodig hebben, maar vanwege slechte vergoedingen dit niet kunnen betalen.

Trauma

Door traumatische ervaringen in een oorlogsland is Hilde (25) elke dag bang dat mensen haar iets aan willen doen. Een dagje shoppen, uitgaan of nieuwe mensen ontmoeten zit er niet in voor Hilde. Toch neemt ze de stap om meer uit het leven te halen: ze gaat op zichzelf wonen. Hulphond Diesel gaat haar daarbij helpen.

Gestraft worden door God is Corina’s (20) grootste angst. Ze denkt namelijk dat God haar straft als ze te opvallende kleding draagt. Maar ook bij het eten van een gruwelijk lekker gebakje of het kijken van een leuk tv-programma komen deze angstige gedachten in haar op.
Vier keer de kraan open en dicht doen en ze is er zeker van dat dàt in ieder geval geen narigheid veroorzaakt.

Corina: "Het is doodvermoeiend om elke dag met mijn gedachten te leven. Een studie volgen of op mezelf wonen, zit er voorlopig niet in."

Deel deze uitzending: