Ik ben een topsporter

Ik ben een topsporter

Balletdanseressen lijden stuk voor stuk aan anorexia en kickboksers lossen een conflict altijd met de vuist op. Toch? Presentator Manuel Venderbos trekt een paar dagen op met Pascale (19) en Chris (25).

Pascale is 19 jaar en danst nu voor haar 2e jaar bij het nationaal ballet, de droom van haar leven. Maar haar droom heeft haar ook veel gekost. Ze hoort immers bij de top van ons land maar daarvoor moet ze ook keihard werken om ook aan de top te blijven.

Hoe is het nu met Chris

Sinds de uitzending van Jong heeft Chris geen enkele wedstrijd meer verloren. Het gaat zelfs zo goed, dat hij 11 december a.s. mag strijden voor de It's showtime wereldtitel. Hij gaat niet langer de ring in om zijn familie te steunen, maar uit liefde voor de sport. Toch stuurt hij wel nog elke maand geld naar zijn familie in Afrika, want zonder zijn bijdrage kunnen zij niet rondkomen.


Ondanks het succes in zijn sportcarrière, wil Chris zijn studie niet verslonzen. Om alles goed te kunnen blijven combineren heeft hij zijn voltijd studie omgezet naar deeltijd en werkt hij drie dagen in de week bij een advocaten kantoor.

Hoe is het nu met Pascalle

Ook met Pascalle gaat het goed. Ze zijn met het hele gezelschap uitgenodigd in Beijing om te gasteren in 'Don Quichot', wat een erg groot succes was. Op dit moment is ze druk bezig met de voorbereidingen voor 'The Sleeping Beauty', waar ze rond de kerstperiode in zal dansen. Ondanks de bezuinigingen hoopt ze nog veel mooie balletten te dansen.

Deel deze uitzending: