Hij is een Penny meisje, zij is bodybuilder

Hij is een Penny meisje, zij is bodybuilder

Als je denkt aan een meidensport, kom je waarschijnlijk al snel uit op ballet, paardrijden of synchroonzwemmen. Voetbal, boksen of bodybuilden worden al snel mannensporten genoemd. Manuel ontdekt dat dit niet altijd het geval is.

Als je denkt aan een meidensport, kom je waarschijnlijk al snel uit op ballet, paardrijden of synchroonzwemmen. Voetbal, boksen of bodybuilden worden al snel mannensporten genoemd. In JONG ontdekt Manuel dat dit niet altijd het geval is.

Neem nou Lanah. Doordeweeks is ze student econometrie en wiskundedocent, ’s avonds en in het weekend traint ze zich suf voor het Europees Kampioenschap Bodybuilden. Manuel volgt Lanah in haar voorbereidingen voor het EK, en gaat mee naar Macedonië waar Lanah alles uit de kast haalt om kampioen te worden. Uiteraard gaat Manuel ook zelf met de gewichten aan de slag, geheel in wedstrijdoutfit...

En dan Laurens. Een stoere jongen die veel op zijn motor rijdt, gek is van Formule 1 en wel houdt van een biertje na de voetbal. Maar veel tijd voor deze bezigheden heeft Laurens niet. Laurens is dressuurruiter op internationaal niveau. Met zijn paard Ollright komt hij regelmatig uit voor Nederland op grote kampioenschappen.

Manuel wil ook wel eens weten hoe het is om dressuurruiter te zijn. Hij zet zich over zijn angst voor paarden heen en klimt in het zadel, voor een privé-les van Laurens. Hoe het komt dat Manuel na een paar minuten en met trillende handen alweer naast zijn paard staat, zie je in JONG.

Deel deze uitzending: