Ik ben activist!

Ik ben activist!

In deze aflevering vliegen de stenen door de lucht, rent Manuel voor zijn leven en vallen er rake klappen. Actie voeren is het thema deze aflevering, Koert en Brian zijn de actievoerders.

Brian

Echt bang wordt Manuel in Duitsland, waar hij met Brian een confrontatie tussen extreemrechts en antifascisten bezoekt. Brian is zelf een antifascist, die er koste wat kost voor wil zorgen dat extreemrechts geen kans krijgt om te demonstreren. Helemaal in het zwart loopt Manuel mee met Brian, maar al snel moet hij vluchten voor de ME, die met een charge de antifascisten wil wegjagen. Hoe dat afloopt, zie je in Jong.

Koert

Koert is Greenpeace-activist en staat op de bres als het gaat om het milieu. Manuel gaat met Koert mee actievoeren tegen Unilever, omdat de multinational palmolie afneemt waarvoor oerbossen in Indonesië worden verwoest. Ook Manuel vindt dit niet kunnen en gaat daarom mee met de geheime actie van Greenpeace. Diep in de nacht vertrekken de actievoerders naar het hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam. Daar proberen ze in het gebouw te klimmen om een groot spandoek op te hangen, maar de beveiliging doet er alles aan om dat te voorkomen.

Deel deze uitzending: