Ik ben autist

Ik ben autist

Daniel en Wilfred zijn twee heel slimme gasten. Toch worden ze behoorlijk beperkt in hun dagelijks leven. Ze hebben allebei een vorm van autisme. Behoorlijk lastig, maar wat het verder inhoudt, ontdekt Manuel als hij Daniel en Wilfred leert kennen.

Daniel (25) leidt niet het leven van een gemiddelde jongere. Hij woont en werkt op een boerderij waar hij samen woont met 12 andere autisten. Een veilige omgeving die hem begeleiding en structuur biedt. Hij houdt nu veel tijd over om aan zijn grote passie treinen te besteden. Hij kan uren in de trein zitten zonder eindbestemming te hebben. Manuel maakt een treinreis met hem en probeert iets van die fascinatie te begrijpen.

Wilfred (26) ging na het VWO naar de Universiteit om Politicologie te studeren. Na vier jaar moest hij stoppen, omdat hij bijna geen punten haalden. Hij is ontzettend slim, maar zichzelf verzorgen, uit bed komen en schoonmaken zijn dingen die hij vergeet. Zo kwam hij eigenlijk niet toe aan studeren. Manuel maakt hem 's ochtends wakker om hem mee te nemen naar de finish van de Giro d'Italia waar hij zijn grote wielerheld Michael Boogerd ontmoet.

Deel deze uitzending: