Ik ben doodsbang voor poppen

Ik ben doodsbang voor poppen

Ylonka is al jarenlang doodsbang voor poppen. Bij het zien van poppen gaat ze trillen, huilen en hyperventileren. En dat is behoorlijk lastig als je een opleiding tot doktersassistente wil gaan volgen, en dus veel op poppen moet oefenen. Ylonka gaat in therapie om de confrontatie aan te gaan met haar grootste angst. En dat betekent dus ook dat ze weer poppen aan moet raken.

Ook de tweeling Stefanie en Martina hebben een fobie die hun leven behoorlijk beheerst; zij zijn doodsbang voor kikkers. Zodra het gaat schemeren gaan ze de straat niet meer op.

Zowel Ylonka als Stefanie en Martina zijn behoorlijk klaar met hun fobie. De tweeling wil weer normaal de straat op kunnen ’s avonds, en Ylonka gaat volgend jaar een opleiding tot doktersassistente volgen. En poppen spelen een belangrijke rol bij deze studie, omdat de studenten van alles moeten ‘oefenen’ op poppen. Tijd dus om er vanaf te komen!

In JONG gaan Ylonka en Stefanie & Martina in therapie om met hun allergrootste angst om te leren gaan. En dat betekent ook dat ze voor het eerst in hun leven poppen en kikkers aan moeten raken…

Deel deze uitzending: