Ik ben een fanaat

Ik ben een fanaat

Kevin is zo gek van bussen dat hij zo'n beetje de hele dienstregeling uit z'n hoofd kent. Michelle is zó verliefd op paarden dat zij er iedere dag om half zes voor opstaat, en Leendert is zo weg van Bach-muziek dat hij er verslaafd aan is.

Voor Kevin (19) is de bus niet gewoon een vervoersmiddel om van A naar B te reizen, voor hem is het veel meer. Kevin is namelijk busspotter. Regelmatig fotografeert hij bijzondere bussen en noteert hij de lijnnummers. Manuel ontdekt dat het busspotten Kevin nog dagelijks de nodige adrenalinekicks bezorgt.

Manuel trekt ook op met Michelle (19), die de nieuwe Anky van Grunsven wil worden. Ze is goed op weg, want is een zeer talentvolle leerling op de grootste hippische beroepsopleiding van Nederland, in Deurne. Iedere ochtend staat ze om half zes op om de stal van haar paard Appie uit te mesten. “Dat kost weinig moeite. Als ik aan Appie denk, is mijn ochtendhumeur direct verdwenen.”

De derde gast van Manuel is Leendert (19). Voor hem draait alles in het leven om de klassieke componist Bach. Hij speelt dagelijks zijn muziek op orgel, zingt het en droomt zelfs over Bach. “Toen ik in groep drie zat, was ik al geïnteresseerd in zijn muziek”, vertelt Leendert. Met popmuziek heeft hij niets; van Lady Gaga en Ben Saunders heeft 'ie nog nooit gehoord. Wanneer hij Manuel iets van Bach laat horen en Manuel er doorheen praat, wordt Leendert kribbig: “Ik vraag me op dit moment echt af of je het wel leuk vindt..!”

Facts

  • De klassieke componist Bach heeft minstens 1128 muziekstukken geschreven.
  • Net als Kevin hebben ook veel anderen met het aspergersyndroom een heel specifieke interesse.
  • Op geen enkele opleiding zijn zoveel paarden als op NHB Deurne: ruim 200.

Deel deze uitzending: