Ik ben geboren in het verkeerde lichaam
Afbeelding van aflevering: Ik ben geboren in het verkeerde lichaam

Ik ben geboren in het verkeerde lichaam

Afl.: Ik ben geboren in het verkeerde lichaam. Marvin (13) en Ségolène (19) zijn geboren in het verkeerde lichaam. Zo ervaren zij dat in elk geval zelf. Voor deze jonge mensen staat vast: Ik wil een ander lichaam. Beide zitten inmiddels in een traject dat hen uiteindelijk echt man en vrouw moet maken. Een keuze die enorm veel consequenties met zich meebrengt. Manuel Venderbos, zelf enorm happy met zijn mannelijkheid, kan hier moeilijk inkomen. Hij loopt een paar dagen mee in het leven van Marvin en Ségolène en probeert te begrijpen hoe je tot zo'n beslissing komt en hoe je leven er dan uit ziet. Hij gaat een avond stappen met Ségolène en haar vriendinnen in een club vol verleidelijke mannen. Marvin verrast hem enorm met een spontane coming out bij zijn streetdance groep. Samen met Manuel probeert Ségolène voor de eerste keer een bikini uit. Hoewel ze erg van zwemmen houdt, is ze sinds haar keuze om als vrouw te gaan leven niet meer in een zwembad geweest. Presentatie: Manuel Venderbos.

Beiden zitten inmiddels in een traject dat hen uiteindelijk echt man en vrouw moet maken. Een keuze die enorm veel consequenties met zich meebrengt.

Presentator Manuel Venderbos, zelf enorm happy met zijn mannelijkheid, kan hier moeilijk inkomen.  Hij loopt een paar dagen mee in het leven van Marvin en Ségolène en probeert te begrijpen hoe je tot zo'n beslissing komt en hoe je leven er dan uit ziet. Hij gaat een avond stappen met Ségolène en haar vriendinnen in een club vol verleidelijke mannen. Marvin verrast hem enorm met een spontane coming out bij zijn streetdance groep. Samen met Manuel probeert Ségolène voor de eerste keer een bikini uit. Hoewel ze erg van zwemmen houdt, is ze sinds haar keuze om als vrouw te gaan leven niet meer in een zwembad geweest.

Situatie nu

Inmiddels zijn Marvin en Ségolène ruim een jaar verder. Marvin is nu 15 jaar en heeft geen verkering meer met Linda. Hij zit in de 3e van het VMBO waar hij het erg naar zijn zin heeft. Het gaat goed met hem en hij heeft nog steeds volledig achter zijn keuze om zijn lichaam definitief te veranderen in dat van een jongen.

Voor Ségolène geldt dit niet. Begin dit jaar is haar vader overleden: een bijzonder heftige tijd voor Ségolène. Door het verlies van haar vader en de vraag van haar zus 'Waar ben je nu eigenlijk mee bezig?', is Ségolène wederom aan het denken gezet. Sinds maart is ze gestopt met het slikken van hormonen en samen met haar arts in het VUMC bezig haar lichaam weer mannelijk te krijgen. Zo wil ze erachter komen of ze het nu echt zo erg vindt om een man te zijn.

'De diepe vraag in mij wat betreft man/vrouw is echter nog steeds niet opgelost, ik ben nu in intensieve psychotherapie daarvoor met een therapeut in Amsterdam. Het zou zo kunnen zijn dat ik alsnog besluit de hele behandeling tot vrouw door te maken, ik sluit op het moment niets uit.' aldus Ségolène. Haar studie heeft ze een jaar gepauzeerd, zodat ze alle tijd heeft om aan zichzelf te werken en antwoord te vinden op de vraag 'Ben ik ten diepste een man of een vrouw?'.

Deel deze uitzending: