Ik ben geboren in het verkeerde lichaam

Ik ben geboren in het verkeerde lichaam

Marvin (13) en Ségolène (19) zijn geboren in het verkeerde lichaam. Zo ervaren zij dat in elk geval zelf. Voor deze jonge mensen staat vast: ik wil een ander lichaam. Daarom zitten ze nu in een traject om hun lichaam te laten veranderen.

Manuel en Kelly

In de uitzending verwijst Manuel naar Kelly, een BN'er die ook transgender is. Hij zegt Kelly een uit de hand gelopen travestiet te vinden. Kelly was hier niet blij mee. Manuel zegt in een reactie:
"Ik baal er echt van dat Kelly zich zo gekwetst voelt door mijn voice-over tekst bij deze mooie uitzending over transgender. Laat één ding helder zijn: In Jong willen we dit soort vooroordelen juist wegnemen. Daarom beginnen we de uitzending vaak met een bestaand vooroordeel om daarna het verhaal erachter te laten zien. Zo ook nu. Ik heb geen moment Kelly persoonlijk willen kwetsen en had haar beter niet bij name moeten noemen in de voice-over. De voice-overtekst zou ik graag algemener herschrijven in: Er bestaan veel vooroordelen over transgender seksualiteit. Ik hoop dat de kijker door deze aflevering van Jong juist zicht krijgt op de heftige werkelijkheid achter transgender seksualiteit."

Deel deze uitzending: