Ik ben megaklein

Ik ben megaklein

Mensen die wijzen, fluisteren of minutenlang staren: voor Jeanette en Danielle is het dagelijkse kost. Ze zijn namelijk superklein.

Mensen die wijzen, fluisteren of minutenlang staren: voor de twee meiden uit deze aflevering van Jong is het dagelijkse kost. Jeanette en Danielle zijn namelijk superklein. Ze hebben allebei Osteogenesis Imperfecta: een ziekte die ervoor zorgt dat ze heel makkelijk hun botten breken. Zelfs een schouderklopje of een niesbui kan al voor een flinke breuk zorgen.

Danielle (23) kreeg de schok van haar leven toen ze hoorde dat ze niet langer zou worden dan 1.26 m. “Ik was flabbergasted toen de dokter dat zomaar even zei.” Ze heeft in het dagelijks leven vooral moeite met boodschappen doen. Manuel gaat met Danielle mee voor een rondje supermarkt, en ontdekt hoe het is als je niet overal zomaar bij kan. Ook neemt Danielle Manuel mee naar het graf van haar vader, die ook O.I. had, en zelfmoord pleegde toen Danielle 9 jaar was.

Jeanette is zelfs nog iets kleiner dan Danielle, zij komt niet verder dan 1.11 m. Als Jeanette met haar vriend Joost op straat loopt kan ze standaard rekenen op starende blikken: Joost is namelijk bijna twee meter lang! Manuel volgt het stel tijdens een dagje shoppen en gaat bovendien samen met Jeanette haar ultieme angst te lijf: kinderen. Lukt het Jeanette om haar enorme angst voor deze kleine medemensjes te overwinnen? Dat zie je in deze aflevering van Jong.

Deel deze uitzending: