Ik ben ongeneeslijk ziek

Ik ben ongeneeslijk ziek

Tegenwoordig kunnen we makkelijk 80 jaar worden. Maar wat als je jong bent en weet dat je de 30 niet zal halen?

Tegenwoordig kunnen we makkelijk 80 jaar worden. Maar wat als je jong bent en weet dat je de 30 niet zal halen?

In deze aflevering van Jong ontmoet Manuel Lonneke (25), die lijdt aan een agressieve vorm van kanker en niet meer te genezen is. “Toen ik jong was overleed mijn vader aan kanker. Ik heb altijd het idee gehad dat de ziekte mij ook ooit zou treffen. Toch ben ik sterk, maar helaas is de kanker nog sterker.” Manuel gaat met Lonneke mee naar het ziekenhuis waar zij te horen krijgt of haar tumor verder is gegroeid.

Ook gaat Manuel op pad met tweeling Dennis en Mike (21). Zij hebben allebei Cystic Fybrosis, oftewel taaislijmziekte. Hun longen raken langzaamaan verstopt waardoor ze steeds minder lucht krijgen en heel veel moeten hoesten. Mike staat ook op een wachtlijst voor nieuwe longen, maar de broers zullen hun 30ste verjaardag waarschijnlijk nooit halen. “Iedereen gaat ervan uit dat hij tachtig wordt, maar wij zijn al ongelooflijk blij als we de dertig ooit halen.”

 

Ondanks hun ziekte genieten Dennis, Mike en Lonneke nog volop van iedere minuut. Bovendien zijn ze alledrie helemaal gek van autoracen. Manuel heeft dan ook een ‘supersnelle’ verrassing voor zijn gasten...

Deel deze uitzending: