Ik deed een zelfmoordpoging

Ik deed een zelfmoordpoging

Het is doodsoorzaak nummer twee onder jongeren: zelfdoding. Toch nog steeds een beetje een taboeonderwerp, maar in Jong gaat Manuel dit taboe niet uit de weg.

Het is doodsoorzaak nummer twee onder jongeren: zelfdoding. Toch nog steeds een beetje een taboeonderwerp, maar in Jong gaat Manuel dit taboe niet uit de weg. Hij ontmoet Jiska die 7 weken geleden een zelfmoordpoging deed en hij praat met Dorenda, de moeder van de 13-jarige Nina die zichzelf twee jaar geleden totaal onverwacht van het leven beroofde. Dorenda blijft met ontelbaar veel vragen zitten...

“Ik ben dan zo bezig met de dood, ik maak plannetjes en krijg pas rust als ik het gedaan heb...”

Jiska (23) sprong 7 weken geleden van een viaduct. Ze overleefde de sprong en kwam in het ziekenhuis terecht... Manuel haalt Jiska op uit het ziekenhuis en ze gaan samen voor het eerst terug naar haar huis, de plek waar ze eigenlijk nooit meer terug zou komen...

“Nina was een mooi meisje, vrolijk en uitbundig, absoluut geen depressief meisje... het moet een impuls geweest zijn.” Op 23 maart 2006 vindt Dorenda haar dochter Nina op zolder. Ze heeft een einde gemaakt aan haar leven... Dorenda’s leven stort in en de grote vraagt blijft: waarom?

Manuel krijgt de laatste beelden te zien van Nina, 2 dagen voor haar dood en aan Jiska stelt hij de grote vraag: kiest ze voor het leven?

Deel deze uitzending: