'Ik heb 24 uur per dag pijn'

'Ik heb 24 uur per dag pijn'

Gaby (32) heeft Complex Regionaal Pijn syndroom (CRPS), dit houdt in dat haar zenuwstelsel verstoord is en haar lichaam alle prikkels omzet naar pijn. Zo veroorzaakt lopen, de stof van haar kleding en zelfs trillingen van de tram hevige pijn.

’s Avonds heeft Gaby vaak last van pijnaanvallen, deze pijnen zijn vergelijkbaar met bevallingspijn en amputatiepijn. Dit onderdrukt ze door het nemen van morfine maar dit haalt slechts de scherpe randjes eraf, helemaal pijnvrij is Gaby nooit.

Omdat Gaby 24 uur per dag pijn heeft kan ze niet meer normaal functioneren; een echte baan of studie zit er voor haar niet meer in. Leuke dagjes uit zijn helemaal een opgave en komen bijna nooit voor.

In JONG gaan Gaby en haar man  Ruben toch proberen een dagje naar de dierentuin te gaan. Dit is een grote onderneming voor hen, want Gaby kan niet op dezelfde dag terug naar huis lopen en moet in een hotel overnachten. Er zal deze dag flink wat pijn geleden worden door Gaby en het is maar de vraag of ze het haalt, maar het stel heeft het er graag voor over.

Gaby en Ruben proberen een zo normaal mogelijk leven te leiden en zich te focussen op wat nog wel kan. En net zoals vele andere jonge stellen  zouden ze niets liever willen dan een gezin stichten, maar dat is iets wat niet iedereen begrijpt. In JONG gaan Gaby en Ruben hun familie vragen om hen te steunen in hun kinderwens.

Deel deze uitzending: