‘Ik leef met de minuut’

‘Ik leef met de minuut’

Alana is 18 jaar oud, maar heeft van binnen het lichaam van een oude vrouw en ziet eruit als een kind van tien. Ze is één meter twintig en weegt zestien kilo, heeft vele ziektes en waarschijnlijk nog maar kort te leven. Ondanks alles lukt het Alana toch te genieten van de momenten die ze nog heeft. Presentator Klaas van Kruistum volgt een aantal dagen uit haar bijzondere leven.

Alana heeft een onbekend syndroom, waardoor haar lichaam heel snel veroudert. Ze heeft allerlei ouderdomskwalen, zoals jicht in haar handen, gehoorproblemen, een bril van +10 en ze zit al in de overgang. Bovendien heeft ze vanwege botkanker nog maar één been en is ze snel vermoeid. Maar dat is nog niet het ergste; Alana heeft ook leverkanker.

Desondanks blijft Alana hoop houden en heeft ze een rotsvast geloof in God. "Ik vertrouw op Hem, Hij heeft een plan met mij. En ik weet zeker dat mijn tijd nog niet gekomen is", aldus Alana in het ziekenhuis.

Update

Op 24 januari bereikte ons het trieste bericht dat Alana, toch nog onverwachts, in haar slaap is overleden. Alana is 18 jaar oud geworden. Het JONG-team heeft Alana leren kennen als een ongekend krachtig meisje en een ongelooflijke inspiratiebron. We willen haar bedanken voor de bijzondere momenten die we met haar hebben mogen beleven. Het is fijn te weten dat zij nu op een plek is waar het goed is. Alana, wat was jij bijzonder.

Het JONG-team

Deel deze uitzending: