Ik leefde op straat.

Stel je voor dat je elke avond een nieuwe slaapplek moet vinden. Voor zo'n 8 duizend jongeren in Nederland is het de harde realiteit. Zij leven op straat of zwerven van adres naar adres.

Dennis groeit op in de achterstandswijk Spangen in Rotterdam West. Hij is een moeilijke puber en kan niet met zijn vader overweg. Zijn vader heeft tegen hem gezegd dat het beter zou zijn geweest als hij Dennis nooit had gekregen. Dennis belandt op straat en leert daar de harde werkelijkheid van het straatleven kennen: eten of gegeten worden. Met een pistool op zak probeert hij te overleven.

Voor Dennis is voetbal een uitlaatklep: elke dag trapt hij een balletje op straat. Via een vriend komt hij terecht in het Thuisloze WK-team voetbal.

Aziza heeft bijna de helft van haar leven op straat doorgebracht. Ze is door de nieuwe vriend van haar moeder op straat gezet. Aziza weet niet waar ze hulp moet zoeken en zo bivakeert ze wekenlang op een brug in het centrum van Amsterdam. Intussen probeert ze haar examenjaar op school af te maken. Ze loopt dagen alleen door de stad met de blaren op haar voeten. Rappen is de enige uitlaatklep voor Aziza in die tijd; door haar leven op papier te zetten weet ze haar hoofd nog net boven water te houden...

Deel deze uitzending: