Ik word het land uitgezet

Ik word het land uitgezet

Mona (22) vluchtte als 14-jarige met haar moeder en broer uit Iran. Ze werden daar met de dood bedreigd. Door mensensmokkelaars werden ze in Nederland afgeleverd. Nu woont ze met haar moeder en broer in een asielzoekerscentrum op 25 vierkante meter.

Mona (22) vluchtte als 14-jarig meisje met haar moeder en broer uit Iran. Ze werden daar namelijk met de dood bedreigd. Door mensensmokkelaars werden ze in Nederland afgeleverd.

Nu woont ze met haar moeder en broer in een asielzoekerscentrum op 25 vierkante meter... Mona: "In het AZC zie je van alles: zelfmoordpogingen, kinderen zonder eten, veel depressieve en zieke mensen. Ik word daar verdrietig van, maar probeer toch positief te blijven."

Ancha (17) vluchtte op haar 10e van Angola naar Nederland, vanwege een burgeroorlog. Op dit moment woont ze in een huis voor AMA's: alleenstaande minderjarige asielzoekers. Ancha wordt bijna 18 jaar, maar een feest is dat niet te noemen. Dit is de leeftijd waarop ze namelijk van het IND weer terug moet naar Angola...

Vluchten uit je land doe je niet zomaar, zeker niet als je daarmee je eigen leven waagt. Je bent bang en onzeker en weet niet hoe het afloopt. Manuel ervaart zelf hoe dit is: hij wordt onverwacht opgehaald en in het ruim van een vrachtwagen gedumpt...

Deel deze uitzending: