Ik zit continu in  een kramp

Ik zit continu in een kramp

Annemarie en Agnes hebben dystrofie, een vage aandoening waar zelfs artsen het niet over eens zijn. De een zegt het zit tussen je oren, de ander zegt dat het puur lichamelijk is. Een ding is duidelijk, het heeft de levens van de meiden totaal veranderd.

Een kroeg in Amsterdam, Spakenburgse klederdracht, een geblesseerde Manuel en een complete home make-over. Wat dit met elkaar te maken heeft zie je deze week in Jong. Net zo onlogisch als de ingrediënten van deze uitzending is de ziekte van Annemarie en Agnes, de gasten in Jong.

Annemarie en Agnes hebben dystrofie/dystonie, een vage aandoening waar zelfs de artsen het niet over eens zijn. De een zegt het zit tussen je oren, de ander zegt dat het puur lichamelijk is. Een ding is duidelijk, het heeft de levens van beide meiden totaal veranderd.

De ziekte is bij Annemarie zo bizar dat ze het ene moment in bomen kan klimmen en het volgende moment verkrampt op bed ligt. Haar voeten zijn op zo’n moment zo gevoelig dat zelfs de aanraking van een sok voor extreme pijn zorgt.

Bij Agnes zorgde dystrofie/dystonie ervoor dat ze haar droom niet kon verwezenlijken. Van jongs af wilde Agnes een eigen melkveebedrijf starten in Nieuw-Zeeland. Doordat ze dystrofie/dystonie kreeg belandde ze binnen anderhalf jaar in een rolstoel. Haar droom valt in duigen.

Manuel zoekt Agnes op in het bejaardenhuis waar ze momenteel woont en heeft een geweldige verrassing voor haar, waarin niets is wat het lijkt.

Annemarie wordt in de bus op een wel heel bijzondere manier verrast door haar vriendinnen.

Natuurlijk ondergaat Manuel ook deze week wat zijn gasten dagelijks voelen. Hoe Manuel geblesseerd raakt en wat de plaatselijke rugby vereniging daarmee te maken heeft, zie je in deze aflevering van Jong!

Deel deze uitzending: