Neef/nicht en getrouwd

Neef/nicht en getrouwd

Johan (28) en Elise (25) kennen elkaar al hun hele leven. Ze zijn namelijk volle neef en nicht van elkaar. Inmiddels zijn ze getrouwd en hebben ze een kindje; Joachim. Jacqueline (48) en Patrick (27) schelen 21 jaar in leeftijd. Ondanks weerstand van hun familie, zijn zij alweer vijf jaar gelukkig getrouwd.

Bij Johan en Elise slaat de vonk over tijdens een familievakantie in Oostenrijk. Ondanks dat ze voelen dat het ‘eigenlijk niet mag’, kussen ze elkaar. Onder druk van de familie proberen ze daarna bij elkaar uit de buurt te blijven maar dit lukt niet. Ze besluiten uiteindelijk toe te geven aan het gevoel en krijgen verkering, ook al wordt dat door hun omgeving niet gewaardeerd.
 
Ook de relatie van Patrick en Jacqueline wordt niet geaccepteerd door hun omgeving. Patrick leert Jacqueline kennen als de moeder van zijn beste vriend. Hij is dan 18 jaar, en Jacqueline 39 jaar. Beiden zijn niet helemaal gelukkig thuis en trekken steeds meer naar elkaar toe. Jacqueline is al bezig met de scheidingspapieren als Patrick en zij na een feest bij haar en haar man thuis samen overblijven. De vonk slaat over en alle remmen gaan los. In hun omgeving is weinig begrip. De ouders van Patrick verbreken het contact zelfs helemaal.
 
In JONG gaan Johan & Elise en Patrick & Jacqueline in gesprek met familie en vrienden om boven tafel te krijgen wat ze nou eigenlijk echt van hun situatie vinden. Wat vinden familie en vrienden van Johan & Elise bijvoorbeeld van hun kinderwens, en van het feit dat hun zoontje een lichte afwijking blijkt te hebben? En wat vindt de zoon van Jacqueline er eigenlijk van dat zijn beste vriend Patrick nu ook zijn stiefvader is?

Deel deze uitzending: