Zij is jager, zij veganist

Zij is jager, zij veganist

Corrien (21) is jager. Op haar slaapkamer hangt haar grote trots: een gewei van een 400 kilo zwaar hert. Lisette (27) is veganist. Ze gebruikt geen enkel dierlijk product. Om haar levenstijl te promoten schreef ze het boek 'Veggie in Pumps'.

Corrien (21) is jager. Op haar slaapkamer hangt haar grote trots: een gewei van een 400 kilo zwaar hert. Lisette (27) is veganist. Ze gebruikt geen enkel dierlijk product. Om haar levenstijl te promoten schreef ze het boek 'Veggie in Pumps'. Allebei zijn ze gek op de natuur, alleen wel op hun hele eigen manier!

De gemiddelde Nederlander eet zo'n 89 kilo vlees per jaar. Als rechtgeaarde Bourgondiër doet presentator Manuel Venderbos hier niet voor onder. Toch laat hij zich in deze aflevering door Lisette uitdagen 3 dagen veganistisch te eten. Met een tas vol veganistische boodschappen als brood, kaas, chili con veggie, sojayoghurt en zelfs een veganistische breezer gaat hij deze uitdaging aan. Maar niet voordat hij met Corrien een jachttripje maakt naar Engeland. Nog voor zonsopgang lopen ze door het bos op zoek naar wild. Wie mans genoeg is om te jagen moet ook mans genoeg zijn om te villen en ontleden vindt Corrien. Maar die confrontatie valt vleeseter Manuel zwaarder dan hij dacht...

Deel deze uitzending: