Aflevering 2

Aflevering 2

Familie of vrienden van een overleden persoon slaan de handen in elkaar om de droom van de overleden geliefde alsnog te realiseren. Op die manier blijft de herinnering aan de dierbare vriend of geliefd familielid bestaan en wordt wat hij of zij belangrijk vond voortgezet. Een programma met nostalgie, hoop en inzet voor elkaar en een beetje betere wereld.

Loek krijgt als tiener kanker. Zij en haar ouders krijgen een vakantie aangeboden in de Verenigde Staten, zodat ze als gezin er even tussenuit kunnen gaan. Het samen zijn is een heel dierbare herinnering waar Loek het daarna nog regelmatig over heeft.

Na het overlijden van Loek willen haar ouders andere gezinnen ook zo'n kostbare herinnering geven. Om dat mogelijk te maken, richten ze Stichting Lucai op.

In deze uitzending 'adopteren' de vader van Loek en enkele tientallen andere sporters een zieke tiener en sporten geld voor zijn of haar vakantie bij elkaar. Dat doen ze door gesponsord de beroemde berg Mont Ventoux op te rennen of te fietsen. Keihard, doodvermoeiend en emotioneel vechten ze zich de berg op. Maar alle sporters zijn ervan overtuigd dat de echte vechters de patiënten zijn.

Deel deze uitzending: