Scrooged: Vincent

Scrooged: Vincent

In de eerste aflevering van Scrooged wordt Vincent door bezorgde vrienden en familieleden geconfronteerd met zijn gedrag.

Bekijk de trailer:

No fragment found!


Vanwege het alcoholprobleem van zijn moeder en het ontbreken van een vader bracht Vincent een deel van zijn jeugd door in pleeggezinnen. Inmiddels woont hij weer bij zijn moeder, die zelf ook geen gemakkelijk leven heeft gehad. Hij probeert de pijn van vroeger te vergeten door dagelijks te blowen en zijn kont tegen de krib te gooien. Hij gaat niet meer naar school en sjeest in sneltreinvaart richting een crimineel bestaan.

In het nieuwe EO-programma Scrooged gaat presentator Manuel Venderbos samen met familie en vrienden de confrontatie aan met Vincent. Door middel van een rondgang langs zijn heden, verleden en toekomst houden ze hem een spiegel voor. Doel: een nieuwe start! Lukt het Manuel om Vincent de weg terug omhoog te laten vinden?

Manuel: “In Scrooged duiken we vol in het leven van iemand die dreigt af te glijden. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Hoe ziet zijn of haar leven eruit en hoe had het eruit kunnen zien als diegene net even andere keuzes had gemaakt. Dat vind ik interessante vragen. Tegelijkertijd merk je dat het heel gewone jonge mensen zijn. Soms met wat pech of verkeerde vrienden. Dat maakt dat het heel dichtbij komt. Het had jou of mij ook kunnen overkomen!”

Deel deze uitzending: