Snuf de Hond in oorlogstijd (1)

Snuf de Hond in oorlogstijd (1)

Tom komt terecht bij zijn oom Tjerk in Friesland. Hij heeft zijn ouders verloren bij het bombardement in Rotterdam. Tegenover de Duitsers is hij daarom zo opstandig en kwaad dat Tjerk niet weet wat hij met hem aanmoet. Oude Bouke, de schoonvader van Tjerk, vindt dat Tom afleiding moet hebben en geeft hem een prachtige jonge herdershond. Tom noemt hem Snuf. Tjerk wil eerst geen hond in huis maar als hij ziet hoeveel troost de hond aan Tom geeft, mag Snuf toch blijven. De situatie dreigt echter uit de hand te lopen als Tom Snuf leert om de Duitsers aan te vallen.

Het is oorlog. De Duitsers hebben Nederland bezet. Tom komt bij zijn oom Tjerk in Friesland nadat hij zijn ouders heeft verloren bij het bombardement van Rotterdam. Daardoor is Tom heel kwaad en opstandig. Zijn oom Tjerk weet niet wat hij met Tom aanmoet. Maar oude Bouke, de schoonvader van Tjerk, heeft idee. Om Tom wat afleiding te geven geeft hij hem een prachtige herdershond. Tom noemt hem Snuf en hij leert hem Duitsers aan te vallen. Maar daardoor dreigt de situatie uit de hand te lopen...

De serie Snuf de hond is geïnspireerd op de succesvolle boekenreeks van Piet Prins en geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder.

Deel deze uitzending: