Simon Kooistra

Simon Kooistra

Het is de droom van Simon Kooistra: een dag vrede in Haiti. Hij is jurist en directeur van de christelijke mensenrechtenorganisatie Jubilee Campaign. Programmamaker Bert Vos volgt hem op een verkenningsmissie naar Haiti, het armste land van het westelijk halfrond.
Maar zijn verhaal begint op de Intensive Care. Door een bizarre ziekte; raakt Simon binnen een halve week totaal verlamd. Hij komt op de Intensive Care aan de beademing terecht, met folterende pijnen in zijn rug. Het gaat om een auto-immuunziekte die iedereen kan krijgen en die zelfs fataal kan aflopen. Wekenlang ligt hij bewegingloos in bed, wel volkomen bij zijn positieven maar met martelende pijnen die hem bijna gek maken.
Dan krijgt hij een visioen dat alles verandert.
Die wanhopige en intense periode in het ziekenhuis brengt hem er uiteindelijk toe bij Jubilee Campaign te gaan knokken voor de rechten van mensen die er ook hopeloos aan toe zijn. En volgens Simon kun je daarbij niet om God heen, bij wie alle mensenrechten beginnen.
En zo komt hij ook terecht in de sloppenwijken van Port-au-Prince, de hoofdstad van Haiti. Met als doel volgend jaar het stadion van deze stad vol te krijgen met duizenden mensen die gaan bidden en knokken voor verandering op Haiti, te beginnen met een dag vrede!

Deel deze uitzending: